Att njuta av sommaren

17 maj 2020 patrick pettersson

I Sverige finns en oändlig skatt av platser att besöka när sommaren äntligen kommer. Platser som inbjuder till rekreation och lata dagar, som exempelvis boende i Ekerö. Ett dopp i havet och en god middag vid någon strandservering. Kanske vill några i familjen vill ha lugn och ro medans andra delar av densamma längtar efter staden, tivoli och museer.  I första anblicken kan det te sig ganska så knepigt. Men egentligen är det hur lätt som helst. Och det oavsett om man delar upp sig eller faktiskt enas om att göra både och tillsammans. Att planera vart är steg ett.

 

En bas att utgå från

Ett tips på vägen. Varför inte hitta ett Boende i Ekerö som har solterrass eller strand. God mat som passar alla är en viktig ingrediens. Även om man väljer att äta ute så är det skönt att veta att det finns mat där om man så önskar. Att ha gratis parkering kan vara bra om hotellet inte ligger nära buss eller tåg.  Med en bil behöver man inte passa tider och familjen får så sätt styra lite mera. Att ha möjligheter till olika aktiviteter på kort avstånd runt hotellet är en bra ide. Ett exempel på boende är http://malarohotell.se/

 

Vidga vyerna

Där har man havet och den vackra skärgården, med boende i Ekerö. Vill man uppleva mera bjuder staden på ett dignande smörgåsbord av aktiviteter. Gröna Lund med sina hisnande åkattraktioner. Gamla stan med sina trånga gator och mysiga cafeer. Utställningar och museer. Båtturer i Stockholms unika skärgård med strandhugg som lockar till sol och bad från varma klipphällar. Konserter under blå himmel. Med sina många öar sammankopplade med broar och båtförbindelser. De varma smekande vindarna från havet finns där för att ge svalka under varma sommardagar när man sitter vid kajkanten med en glass i sin hand. 

Fler nyheter