När reslusten kommer

25 november 2019 admin

Känner du att det börjar pirra i kroppen och det är dags för en resa. Det är många som får den där känslan i kroppen och då börjar man drömma sig bort till spännande platser. Det är relativt lätt att hitta resor och sätta samman sin egen resa om man tycker sådant är kul. Men ibland behöver man lite hjälp på traven för man kanske inte riktigt vet vart man vill resa någonstans. Då är ett tips att kontakta en expert och ett resebolag som har lång erfarenhet är https://www.bjorcks.se/.  De kan hjälpa dig att boka kryssningar, bussresor och charter resor.

 

Den klassiska charterresan

De flesta har någon gång varit på charter och det är ett smidigt sätt att resa på. Ett resebolag sköter hela resan så man slipper den biten. Man bara hänger med och kan slappa. En charter varierar i tid men oftast en till två veckor spenderar man på destinationen. Det finns charterresor som går med buss eller flyg. När man väl är på sin destination så finns det utflykter man kan följa med på om man vill se sig omkring. Det görs gemensamt med de andra resenärerna så det är lätt att få nya vänner under resans gång.

 

 

Charterresans historia

Hur uppstod fenomenet charterresa? Jo det var så att efter andra världskriget så infördes lag i Sverige på att alla har rätt till tre veckor semester och detta var grunden till att charterresan uppstod. Året var 1951 när lagen trädde i kraft och människor fick nu chansen att åka på semester vilket var fantastiskt. På denna tid fanns det dåligt med guideböcker och information om de olika destinationerna så det enda rätta var att starta charterresor för att hjälpa människor ut i världen. För svenskarna blev Mallorca den första destinationen för charterresor och det var ett riktigt paradis.

Fler nyheter