Semester i Tunisien

29 oktober 2019 admin

Vem vill inte dra iväg på en resa utomlands när vintern nalkas? Nästan alla drömmer om en tids avslappning i varmt klimat för att värma upp själen en aning. Vill man inte åka så långt bort så är Tunisien ett bra alternativ. Speciellt om man åker med barn som inte klarar av långa restider. Tunisien resor är det man ska satsa på för det tar enbart 4 timmar med flyget och sedan är man framme i en underbar ny kultur men framförallt är det varmt! Det finns många hotell att välja på med stora pooler vilket alltid är uppskattat av barnen.

 

 

Klimat under vintersäsongen

 

Tunisien bjuder sina gäster på kristallklart vatten och härliga sandstränder som gör det möjligt att hänga en hel dag och jobba på solbrännan. Åker man under vintersäsongen så är klimatet hyfsat varmt med 15-20 grader under dagarna. Men givetvis kallare på kvällarna så det behöver packas med en tröja att värma sig med då. 

 

Oftast så har de stora hotellen uppvärmda pooler vilket är skönt om man är i Tunisien under vintern. Eftersom det är lite kallt att bada i havet vintertid. Men det går att uppleva havet ändå med båtturer och kanske vore det kul att spendera en dag till havs för att fiska.  

 

Kulturen

 

Kulturen är fantastisk med många sevärdheter över hela landet. Så den som vill komma bort från poolen för en dag kan boka en dagstur till någon av alla historiska platser som finns. Om man vill se mycket på en gång så kan det vara bäst att åka till Tunis. 

 

Den gamla stadsdelen i Tunis, även kallad medinan, är en fin plats att besöka för att få se palatset där som är med på Unescos världsarvslista. Staden har också det största muséet för arkeologiska fynd som heter Bardomuséet, där man får en inblick i antikens och forntidens värld.

Fler nyheter