Stugsemester

22 oktober 2019 admin

Att hyra en stuga är väldigt mysigt och praktiskt då man får plats med hela familjen. Annars om man bor på ett hotell så måste man kanske boka flera rum för att alla ska få plats att sova. Så det finns många fördelar med att hyra stuga på sin semester. Man får ett eget kök där man kan laga mat som blir mer ekonomiskt. Övernattar man i en stuga så kommer man närmare naturen vilket är väldigt avkopplande och kul för barnen att springa omkring fritt. Stugorna i Sverige brukar alltid hålla en bra standard, men om man hyr stuga i låt oss säga Frankrike så är standarden på boende en aning sämre.

 

 

Julfirande i stuga

 

Ett klassiskt julfirande är att boka en stuga i fjällen över jul och nyår. Det är mycket uppskattat av barnen som får uppleva en jul med snö och har chansen att öva på sin färdighet i skidåkning. Över julen finns också mysiga platser att bo på neråt landet. Till exempel i Skåne finns det uthyrning av stugor med närhet till havet som är härligt att övernatta vid. Att sitta inne i en trästuga med eldstaden som knastrar och utanför blåser havet upp till storm det är riktigt mysigt det!

 

Stuga utrikes

 

Om man vill resa utanför Sveriges gränser så går det utmärkt att hitta stugor över hela Europa. För att hitta stugor så kan man leta på airbnb som är den största sajten för uthyrning av stugor men också för rum och lägenheter. Ska man semestra i en stad så är det lättare att bo i centrum och då är det lägenhet som gäller. Stugor finns till största delen ute på landsbygden. Man kan hitta små mysiga stenhus på franska landsbygden att övernatta och oftast har man nära till gårdshandlare vilket är mycket praktiskt om man vill köpa en flaska rött till middagen.

Fler nyheter