Trevlig resa!

28 oktober 2019 admin

Flygresan är bokad, hotellet på destinationen likaså. Men så börjar man titta på flygbiljetten. Hjälp! Planet går klockan tjugo i sex på morgonen. Och så börjar man räkna. Två timmar till Arlanda, vara där en och en halv timme innan, minst. Kanske två. Två och en halv. Halva nöjet med att flyga är ju att strosa omkring på Arlanda, lukta på parfym och köpa stora chokladkakor. Jösses, vi kommer att behöva åka väldigt, väldigt tidigt. Nej, det går inte. Hotell. Det får bli en natt på hotell. Vi måste boka ett hotell nära Arlanda! 

 

 

Men vilket? 

 

Ibland är det roligt att vara unik med sina tankar, men när det gäller Hotell arlanda har en mängd människor tänkt samma sak förut. Vilket hotell ska vi välja nu då? Nummer ett: Det ska vara smidigt att ta sig till flygplatsen på morgonen. Och frukosten får ju gärna vara smarrig. Ett fint och fräscht hotellrum är aldrig fel. Pool! Barnen vill ju gärna ha pool förstås. För många är natten på hotellet innan avresa från Arlanda en viktig del av resan. Semestern börjar liksom när man parkerat bilen på långtidsparkeringen och checkat in på hotellet. 

 

Snart hemma

 

Har man otur – eller tur, alldeles beroende på hur man ser det – är flygtiden för hemresan också förlagd till en udda tid. Kanske landar man på kvällen, bor en bra bit från Arlanda och kommer att behöva köra bil halva natten för att komma hem. Även om det kan vara frestande att köra hem ändå, och lägga sig i sin egen säng, är det inte heller dumt att avsluta semestern med en sista natt på hotell. En kort bussresa eller promenad från Arlanda, kanske middag och en sista drink. Och i säng. En säng som man inte behöver bädda. Och frukostbuffé! Sedan är det dags att åka hem. 

Fler nyheter